دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

تحولات اخیر سوریه، آتشی است که بسیاری را خواهد سوزاند؛ به گونه‌ای که بسیاری از کشورها فکر نمی‌کردند جریان سوریه به اینجا برسد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام آل ایوب، در نشست تحولات سوریه و تحلیل مواضع جمهوری اسلامی ایران که امروز 26 مردادماه در سالن جلسات پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی در قم برگزار شد، به تبیین وضعیت شیعیان و حوزه‌های علمیه سوریه و شراط کنونی آنها پرداخت.

مدیر کل روابط خارجی معاونت بین‌الملل حوزه‌‌های علمیه با اشاره به این که سوریه، تنها کشوری است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران حمایت خود را اعلام کرده و تا امروز بر آن پایبند بوده است، ادامه داد: ارتباط جمهوری اسلامی ایران با سوریه، ارتباطی استراتیژیکی است؛ البته در عرصه اقتصادی این ارتباط به صورت گسترده نیست.

وی درباره راه اندازی نخستین حوزه علمیه در سوریه اظهار داشت: پس از اخراج علمای ایرانی و غیر عراقی از این کشور، توسط رژیم بعث، برخی علما به سوریه و لبنان رفتند که در میان آنها شهید سید حسن شیرازی و امام موسی صدر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بودند که به سوریه و لبنان رفتند.

حجت‌الاسلام آل ایوب افزود:‌ با توجه به جایگاه و نفوذ این دو عالم بزرگ و همچنین علاقه حافظ اسد، رئیس جمهور فقید سوریه، این دو عالم توانستند به دستگاه دولت نفوذ یابند  و حافظ اسد را از نظر فکری تحت تأثیر قرار دهند، به گونه‌ای که وی شیعه بودن خود را به صورت غیر رسمی اعلام کرد و امروز نیز خانواده حافظ ‌ اسد، از جمله فرزندان وی، نیز شیعه هستند که یکی از دلایل به وجود آوردن مشکل در این کشور، همین است.

وی با بیان این که در همان زمان حافظ اسد، حوزه علمیه‌ای در منطقه سیده زینب از سال 1975 راه‌اندازی شد و از سوی حافظ اسد نیز پشتیبانی می‌شد که در این عرصه، برخی افراد تند رو با این کار او مخالفت می‌کردند؛ این حمایت در زمان بشار اسد نیز وجود دارد. با توجه به این که برای بسیاری از علاقه‌مندان برای فراگیری  آموزه‌های اهل‌بیت(علیهم‌السلام) حضور در ایران دشوار بود و بعضا مشکلاتی را برای آنها به وجود می‌آورد، از این رو به حوزه علمیه سوریه می‌رفتند.

مدیر کل روابط خارجی معاونت بین‌الملل حوزه‌‌های علمیه با اشاره به حضور نزدیک به 1200 طلبه از 40 ملیت در حوزه علمیه امام خمینی(ره) سوریه ادامه داد:‌ گستردگی شیعه در این کشور،‌ به دلیل مسائل مادی نیست، بلکه جنبه معنوی دارد.

وی  به تحولات اخیر سوریه اشاره کرد و گفت:  با این تحولات، سوریه مرکزیت را در جهان پیدا کرده و آتشی است که بسیاری را خواهد سوزاند؛ به گونه‌ای که بسیاری از کشورها از جمله عربستان سعودی، ترکیه، قطر و... فکر نمی‌کردند جریان سوریه به اینجا برسد.

حجت‌الاسلام آل ایوب با بیان این که مردم سوریه هیچگاه خواهان وارد شدن جنگ به این کشور نبودند، افزودند: البته مردم سوریه کاملاً‌ حامی دولت نبودند، ولی از معارضه سوریه نیز دفاع نکردند؛ کسانی که بحران سوریه را به راه انداختند و به آن دامن می‌‌زنند، امریکا، اسرائیل و اقمار آنها در منطقه هستند.

مدیر کل روابط خارجی معاونت بین‌الملل حوزه‌‌های علمیه در پایان با اشاره به حمایت‌های سوریه از پناهندگان جنگ 33 روزه حزب‌الله به این کشور، اظهار داشت: امروز نیز عده‌‌ای از سوریه به ایران پناهنده می‌شوند که شایسته است دولت و مردم ایران از آنها حمایت کنند.

15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha